نورد
بررسی تفاوت ورق فابریک و ورق رول فرم یا برش خورده
می 26, 2019
نورد
بررسی تفاوت ورق فابریک و ورق رول فرم یا برش خورده
می 26, 2019

مهمترین ویژگی ها و مزایای ورق گالوانیزه

رول ورق گالوانیزه

در کشورهای اروپایی محصولات فولادی که به روش غوطه وری گرم (نورد گرم) تولید می شوند را با نام گالواتیت (Galvatite) می شناسند و این محصولات را از محصولات فولادی که به روش الکترولیتی (نورد سرد) تولید می گردند مجزا می کنند. در ایران ورق های فولادی که به روش غوطه وری گرم پوشش داده می شوند با نام ورق گالوانیزه نورد گرم شناخته می شود. این محصولات به دو شکل ورقه (Sheet) و کلاف (رول) در بازار عرضه می شوند. گالوانیزه در واقع پوششی مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی می باشد که به سطح فلز پایه چسبیده شده و در هر شرایطی محیطی از آن محافظت می کند. در ادامه ویژگی ها و مزایای بارز و قابل توجه ورق های گالوانیزه شرح داده می شود.

ویژگی های ورق گالوانیزه

  • ورق گالوانیزه طیف وسیعی از محصولات فولادی با خاصیت شکل پذیری، مقاومت و استحکام بالا را شامل می شود.
  • محصولاتی فولادی گالوانیزه خاصیت جوش پذیری بالایی دارند و به راحتی به وسیله جوش به هم متصل می‌شوند.
  • ورق های گالوانیزه درجه بندی مختلفی دارند و با خاصیت شکل‌پذیری بالا قابل رقابت با محصولات فولادی نورد سرد به لحاظ فرم پذیری هستند.
  • پوشش گالوانیزه طیف گستره ای از پرداخت های سطحی از جمله پرداخت های سطوح رنگ آمیزی شده در سطح بالا را نیز در بر دارد.
  • در هنگام پوشش دهی ورق گالوانیزه جرم و ضخامت پوشش به دقت کنترل شده و نوعی فاز آلیاژی تشکیل می گردد، همین امر باعث می شود در زمان پرسکاری و شکل دهی خطر پودر شدن و ایجاد براده کاهش یابد.
  • نوعی از محصولات گالوانیزه که در حال حاضر به بازار عرضه می شود به شکل روغنی با سطوح فعال (unpassivated) می باشند که سازگاری خوبی با فرآیندهای فسفاته و فرآیندهای قبل از رنگ آمیزی رایج دارند.
  • در شرایط محیطی بسیار نامطلوب، می توان با رنگ آمیزی محصولات گالوانیزه کروماته شده میزان مقاومت ورق در برابر خوردگی و پوسیدگی را افزایش داد.
  • پوشش گالوانیزه ورق های فولادی در زیر لایه رنگ، به میزان زیادی مقاومت محصول نهایی را افزایش داده و از پوسته شدن لایه رنگ نیز پیشگیری می کند.

مزایای ورق گالوانیزه

  • هزینه تولید، تعمیر و نگهداری کمتر: عملیات گالوانیزاسیون در مقایسه با دیگر روش هایی که برای جلوگیری از خوردگی بکار می رود هزینه کمتری دارد. حتی اگر عملیات گالوانیزاسیون پرهزینه تر از سایر روش ها باشد به دلیل اینکه هزینه عملیات اجرا، نگهداری و تعمیر محصولات گالوانیزه بسیار کمتر از دیگر روش هاست، استفاده از ورق گالوانیزه توجیه پذیر است.
  • طول عمر زیاد: حتی در شرایط محیطی کاملا نامناسب و خورنده ورق گالوانیز حدود 20 الی 30 سال عمر مفید دارد.
  • قابلیت اعتماد: استاندارهای زیادی در مورد پوشش ورق های گالوانیزه وجود دارد که برای همه تولید کنندگان لازم الاجرا است و همین امر موجب اعتبار و قابلیت اعتماد بالای ورق گالوانیزه شده است.
  • دوام پوشش و محافظت کامل: پوشش گالوانیزه ایجاد شده روی سطح فولاد، در فولاد نفوذ کرده و به عنوان کاتد عمل می کند، به علاوه کلیه نقاط محصول فولادی از جمله گوشه ها، فرورفتگی ها، نقاط اتصال و مقاطع ریز را به خوبی پوشش داده به دلیل ساختار متالوژیکی خاصی که ایجاد می شود، مقاومت بالایی در برابر خوردگی، ساییدگی، زنگ زدگی و همچنین صدمات مکانیکی دارد.
  • بازرسی آسان: پوشش گالوانیزه ورق فولادی را می توان به صورت چشمی و بدون نیاز به هیچگونه ازمایش مخربی کنترل و بازرسی نمود. آزمایش های مخرب تنها در شرایط خاص که نیاز به ارائه تضمین کنترل کیفیت می باشد، انجام می شود.
  • کاربرد آسان و بدون نیاز به آماده سازی: ورق گالوانیزه را می توان با اطمینان از مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی در هر نوع شرایط آب و هوایی بکار برد، همچنین استفاده از ورق گالوانیزه در محل نیازی به صرف زمان برای آماده سازی سطح، رنگ آمیزی و بازرسی ندارد و سرعت نصب و اجرا بالا خواهد بود.

برای استعلام قیمت و خرید ورق گالوانیزه می توانید با کارشناسان دفتر آهن آلات حق وردی تماس گرفته و سفارش خود را ثبت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + پنج =